Дали да бъда с метални или сапфирени/керамични брекети?

Дали да бъда с метални или сапфирени/керамични брекети?

Вече сте решили да започнете ортодонтско лечение. Предложени са Ви варианти за метални или естетични брекети. Какви са разликите?

Металните брекети са най-често използваните. В днешно време доста пациенти са именно с такива. Всички знаем, че брекетите са ВИДИМИ. Видими са не само те, но и ортодонтските дъги и ластици. Днес металните брекети се възприемат като скъпоценен камък върху зъбите. Можете да разнообразявате с избор на цветни ластичета на всяко посещение, което да повлияе с положителна емоция по време на лечението. Именно представите за естетика и себевъзприятие са водещи в избора между метални и естетични брекети.

Естетичните брекети от своя страна имат хамелеонов ефект. Ние работим с най-висок клас сапфирени и керамични брекети, което обяснява по-високата им цена. Те се сливат с цвета на зъба и това ги прави почти невидими. Много рядко те могат да се счупят от експлоатация, независимо колко ги пазите. Ортодонтските дъги са никел-титаниеви или стоманени с естетична инкрустация, която за жалост след определени измивания пада и се вижда самият по-тъмен цвят на дъгата. Разбира се ние ще Ви кажем за това още при избора Ви на брекети.

Изборът между двата вида брекети зависи и от Вашата професия. Важно е да се отбележи, че НЕ е срамно да си с метални брекети!

Ако естетиката Ви изключително значение и не желаете нищо да се вижда, а в същото време да си подредите зъбите и захапката, можем да Ви предложим лечение с най-висок клас 3D алайнери Invisalign. Д-р Петър Баев е сертифициран Invisalign Provider. Повече за тези алайнери може да научите в следващите статии.