Как да си изберем Ортодонт?

Как да си изберем Ортодонт?

В случай, че сте решили да изправите зъбите си, да коригирате захапката си и да имате Супер красива усмивка, то Вие трябва да потърсите ортодонт. Как става това?

На първо място разпитайте приятели, които са провели вече ортодонтско лечение. Те могат да Ви споделят чувства и емоции за самото лечение. Важно е да се отбележи, че всеки казус е индивидуален и следователно мнението може да не е напълно обективно. Има значение кога са се лекували (преди колко години), колко сложен е бил случаят, бил ли е съдействащ като пациент (стриктно миене на зъби, носене на ластици, пазене на брекетите или алайнерите), постигнат ли е желаният резултат?

На второ място можете да потърсите отзиви в интернет. Често всяка сериозна ортодонтска практика разполага с профил в социалните мрежи - фейсбук, инстаграм, тикток, собствен сайт с най-често срещаните малоклузии. Разбира се, мненията може да бъдат противоречиви от гледна точка на цена, продължителност и видове брекети. Така например Вие можете да разгледате Нашите профили в горепосочените социални мрежи - @Baevorthodontics. Всички качени случаи преди, по време и след лечение са изцяло изпълнени от д-р Петър Баев.

Най-накрая идва съдбоносният момент. Решили сте да си запазите час и да посетите практиката. Важно да знаете при кого отивате, какви са неговите квалификации, опит. На първият преглед (желателно е да имате поне панорамна рентгенова снимка, за да добием представа за цялото съзъбие) ще се запознаем, ще Ви прегледаме и ще се опитаме да Ви кажем и покажем подобни лечения изпълнени от Д-р Баев.

За да погледнем по-задълбочено и сериозно над Вашите проблеми и желания, ще вземем отпечатъци от зъбите, ще назначим допълнителни рентгенови изследвания и ще направим фотоснимки. След това ще изготвим пълен ортодонтски анализ на ситуацията и ще Ви представим план на лечение, който според нас ще сбъдне желанието Ви за красива усмивка. Ще имате документ с описана диагноза, варианти на лечение, финансова част, възможни рискове. Ако сте се доверили на лекуващият можете да стартирате своето лечение. Желателно е предварително да знаете за възможни неудобства като байт блокове, носене на ластици, апарати за опора, мини импланти и т.н. Така Вие ще сте подготвени предварително за цялото лечение. Разбира се, в редки ситуации може да се наложи да се постави нещо допълнително, за което ще бъдете своевременно информирани. Ще Ви покажем как се почистват зъбите с брекети или алайнери и ще Ви подарим комплект за устна хигиена, който отговаря на всички изисквания за отлично почистване.